diumenge, 3 de febrer de 2008

El vicepresidente de los obispos afirma que su documento electoral se inspira en el Evangelio

El cardenal arzobispo de Toledo, monseñor Antonio Cañizares aseveró hoy que la Iglesia "no tiene otra palabra que decir que Cristo" y "esta palabra no la callará jamás, no la silenciará a pesar de los poderes de este mundo que quisieran silenciada o verla reducida a los espacios sacrales, no la dejará morir nunca".El Vaticà ha traslladat el debat sobre la laïcitat a l'Estat espanyol. De fet estem assistint a la intromisió d'un Estat( el Vaticà) en els afers interns d'un altre. Diria que per alguns continuem essent la reserva espiritual d'occident.
Mencionar l'Evangeli per part d'alguns dels alts mandataris de l'església de casa nostra, és un exercici d'hipocresia, una vergonya.
No oblidem que en el proper mes de març hi han eleccions--parlant de l'església és un eufemisme--per triar la cúpula de la Conferència Episcopal.
M'agradaria un posicionament més clar de part dels bisbes catalans. " Nedar i guardar la roba" és el que va fer l'arquebisbe de Barcelona, diumenge passat. Oficiar la missa i tot seguit, a l'hora dels discursos, anarse'n.
Penso que s'han equivocat i aquest discurs no influirà en les properes eleccions. La ciutadania, ja som prou grandets, per saber discernir en qüestions morals. És inacceptable que part de l'església vulgui imposar-nos els seus models de conducta, oblidant el respecte que mereixen altres maneres de comportament. Que cadascú tingui el dret de decidir, respectant l'altri, com i de quina manera vol viure.

És de justícia reconèixer l'alçada humanista de l'Abad de Montserrat en les declaracions que ha fet avui. La doctrina de l'Evangeli, que res té a veure amb el posicionament fonamentalista de la jerarquía de la Conferència Episcopal. " Chapeau!!" Martínez Sistachs, on ets?