dimecres, 13 de febrer de 2008

Inspeccionen de nou el Parc Animal de Sobrestany


Agents Rurals i tècnics del Departament d'Acció Rural van realitzar ahir al matí una inspecció per sorpresa de les instal·lacions del Parc Animal de Sobrestany després que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí tramités una denúncia que va rebre pel mal estat dels animals i les instal·lacions i el tractament que presumptament es dóna als animals morts.
La denúncia és posterior a la sanció que li va imposar el Departament de Medi Ambient el passat desembre - que encara s'ha d'acabar de resoldre l'expedient ja que el propietari, Alfons de Robert, comte de Torroella, hi va al·legar. Aquest diari va intentar posar-se en contacte ahir amb De Robert, però va ser impossible. Diari de Girona també ha confirmat durant aquesta setmana que el contenidor ple d'animals morts que hi havia en un camí públic de Sobrestany, i del qual va informar aquest diari el passat 19 de desembre, procedeix del Parc, malgrat que no pot ser-hi. Ahir, tot i la inspecció, a la tarda el contenidor tornava a estar al camí, segons van comentar veïns de Sobrestany.


Ahir va trascendir poca informació de la inspecció, l'acte de la qual passarà a mans de l'Ajuntament torroellenc perquè prengui una decisió sobre l'explotació. El que sí se sap és que la preparació de la inspecció s'ha dut a terme amb discreció per evitar que, si hi havia animals a les instal·lacions mal cuidats, no fos possible d'amagar-los. Així, del que va poder saber-se, és que tres dels animals inspeccionats estaven en molt mal estat, un dels quals va morir en presència dels tècnics del DAR que van inspeccionar-ne l'estat de salut, mentre que els Agents Rurals van actualitzar l'inventari dels animals que hi ha.


Del recompte, van sorgir més de 200 animals salvatges i exòtics -entre mamífers, aus i rèptils com daines, tortugues o bisons europeus- i uns 90 de domèstics -vaques, cavalls, gallines, entre d'altres-. Per la seva banda, les fotografies aconseguides per aquest diari són prou il·lustratives de l'estat en què es trobaven, el darrer mes de l'any passat, alguns dels animals del Parc o de la propietat d'Alfons de Robert, comte de Torroella de Montgrí, i que es trobaven en les proximitats del zoo. En la sanció de la Generalitat, es parlava d'animals desatesos, cosa que aquestes imatges corraboren. De fet, aquest diari ha pogut saber que, en ocasions, s'arribaven a alimentar tots els animals amb només 100 quilos de pinso exclusiu per a cavalls. També es pot comprovar abeuradors secs i plens de fang i fil punxant.
Comentari a la notíciaMentres no considerem el medi ambient com una globalitat que ens envolta amb les muntanyes, els arbres i les plantes, els rius i els mars, els animals i les persones com una part indisoluble del planeta, no avançarem en el respecte a la biodiversitat.


En aquest sentit la defensa dels animals i dels drets que els corresponen, cal considerar-la aquesta defensa-- com un element fonamental per arribar a un món millor.


Les mesures--que al meu entendre--s'han de pendre en defensa dels drets dels animals, han de passar necessariàment per l'escola i l'entorn familiar.


Una altra consideració que voldria afegir-hi, és que mentres la nostra societat es desenvolupi sobre la base material ( els diners ), la part més obscura de la condició humana, portarà a certs individus sense escrúpols a accions tan reprobables com les d'aquesta notícia.