dimecres, 30 d’abril de 2008

A cop de bot
Ahir va fer-se el debat en el Congrés dels Diputats per ratificar el Decret-Llei, que permetrà portar aigua a l'àrea metropolitana.

PSOE ( PSC ) varen votar-hi a favor. Conseqüents, tenin en compte que són els " coautors " de l'obra, d'acord amb el Govern de la Generalitat.
PARTIT POPULAR també va donar-hi assentiment. Postura inteligent, per si algún dia cal demanar una semblant mesura per les comunitats valenciana o murciana.


C. i U. va abstenir-se. Embolica que fa fort per tal de desorientar. Barregen un problema puntual, assegurar l'aigua de boca per a Barcelona i rodalíes, per insistir amb la portada d'aigua des del Roine. Defensa dels interessos d'AGBAR i de SUEZ--LYONNAISE DES EAUX ( la Caixa incluída ).


ERC també va abstenir-se. Penso que s'han embolicat de tal manera que no saben com sortir-se'n. En el Govern votan a favor, en alguns municipis del tarragonès com ja havien fet en les comarques lleidetanes, presenten mocions conjuntes amb C. i U en contra del trasvasament. Volen contentar a tothom i segurament no quedaran bé amb ningú. Només els hi ha faltat votar en blanc si hagués sigut possible.


ICV, vota afirmativament, després d'assegurar-se que la gestió de la canonada estarà encomanada al govern de la Generalitat i que, en cas de necessitat es pugui tornar " el favor " a les comarques de Tarragona.
Em demano com és possible que davant la necessitat d'assegurar el suministrament d'aigua a milers de persones no hi ha hagut un posicionament unànim. I encara més: si aquesta és la " mostra de la unitat" amb la que els partits de casa nostra, aniran a defensar el nou finançament, que haurà d'estar enllestit a més estirar el pròxim mes d'agost.............
****************************************************************************

EL NOU CAMP NOU


El Barça no ha passat a la final. No sóc pas un seguidor que deixi de sopar si l'equip culer perd el partit de torn, però si que m'agrada el futbol i m'alegro dels triomfs del Barça. Per qüestió d'edat, recordo l'equip dels Ramallets, Segarra, els germans Gonzalvo, Biosca, Seguer, en Flotats ( sempre, com si fos una paparra, va amarrar en Di Estèfano ), i molt especialment la davantera Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón. En Basora, per la banda de l'extrem dret, fent anar de corcoll els defenses, en César rematant amb el cap les centrades del noi de Manresa, en Kubala repartint el joc ( totes les pilotes passaven pel seus peus ) i en Moreno i en Manchón ( dos devanters de no massa categoria ) xutant a cor que vols les passades de'n Kubala. Daucik, el sogre de'n Kubala era l'entrenador. Jugaven en el camp de Les Corts, sempre els diumenges a la tarda i donat que no hi havia televisió escoltavem els partits per la ràdio. Ens ho passavem de primera i gosaria assegurar que si s'hagués jugat la Champions, aquell equip l'hauria guanyada i no només una sola vegada. Guanyaven els partits, fent gols a cabassos.D'una banda penso que ha sigut millor que el Barça no hagi passat a la final. No ens hem d'enganyar, no hi ha equip i els quatre partits que resten de la Liga seran un patiment. Quina llàstima que els jugadors, que de bon principi semblava que tenien la categoria per conjuntar un gran equip, no hagi sigut així. Penso que ahir no mereixien perdre, però em pregunto com és possible que a la Lliga ho hagin fet tant malament. No creieu, que entre tots en fem un grà massa i posem els jugadors sobre un pilar, quan en realitat del que parlem no és--o no hauria de ser--altra cosa que un joc? Els mitjans de comunicació, al meu entendre, també es passen de rosca. Avui ens parlen del millor jugador i l'endemà mateix resulta que aquest atleta és el pitjor de tots. Cal vendre diaris.I ara què?Algú haurà de pagar els plats trencats d'aquest desastre esportiu. L'entrenador? Potser alguns dels jugadors? Pel que sembla, també el president " tira pilotes a fora ", com si no hi tingués res a veure. Ja s'ho faran, però a mi m'agradaria que el " meu Barça", encara que no guanyés, no dongués aquesta mala imatge de desànim i de manca d'implicació de la majoria dels jugadors. Han de suar la samarreta i si no ho fan, ha d'haver-hi algú que s'encarregui de fer-lis cumplir el deure que tenen com a professionals.