dimecres, 21 de maig de 2008

PinzelladesUna empresa de Figueres, que estava autoritzada a captar aigua per a usos industrials, aprofitava aquest permís municipal per omplir piscines particulars a Llançà i a Roses.Fins aquí la notícia que tot just acabo de llegir en el Diari de Girona d'avui ( 21 de maig ). L'ajuntament de la capital empordanesa, ens fa saber que la sanció que s'aplicarà serà la màxima permesa, que pot arribar fins als sis mil euros.Però jo, que en aquesta ocasió vull fer de tafaner, m'hauria agradat que la notícia fos completa del tot. Vull dir amb això, que m'hauria plagut conéixer el nom de l'empresa, per evitar que algún dia no tinguès la mala sort de fer-li algun encàrrec.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
La proposta del diputat d'ICV Joan Herrera, per crear un registre de ""lobbies" ( grups empreserials de pressió), presentada al Congrés dels Diputats, només va comptar amb el recolzament d'uns quants grups minoritaris i va ser rebutjada amb els vots dels diputats socialistes, populars i convergents.


Disposar d'un sistema per controlar els "lobbies",( grans empreses que exerceixen el seu poder econòmic), i també conéixer els contactes entre els parlamentaris i aquests grups, hauria de ser un dret dels ciutadans. Votar en contra de la formació d'una norma que tendeixi a una millor informació i transparéncia del que es fa en el Congrés, no és una actitud que s'adigui amb uns diputats socialistes.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Estic fet un embolic amb tot aquest enrenou de l'aigua. Tenia entès que calia resoldre dos problemes. Un de puntual com era el de assegurar l'abastament a Barcelona i a l'àrea metropolitana i un altre d'estructural, que resolguès d'una vegada per totes els períodes de sequera que patim ciclicament.


La construcció d'una canonada que trasvassés aigua des de Tarragona cap el Ter-Llobregat, va ser la solució que el Govern Central va considerar la més adient per resoldre la primera de les dificultats. Aquesta conducció, hauria de servir també, junt amb d'altres mesures, per solucionar el segon dels problemes. El proper mes de maig, es posarà en foncionament la dessaladora del Prat i en cas de necessitat, la canonada podria portar aigua cap a les comarques tarragonines.


Sortosament, portem un mes de maig que fa bó l'adagi de " cada dia un raig" i ja es comencen a sentir veus contraries a la construcció de la canonada. Penso, que si be és cert, que els embassaments es van omplint i l'aigua per a la regió metropolitana està assegurada i molt possiblement no serà necessari trasvassar aigua des de Tarragona, és convenient construir la conducció. Disposar d'una segona via, seria una mesura convenient que posaria remei al problema estructural.


Penso que aquesta qüestió no s'ha portat com hauria calgut. El que avui s'ens diu, al cap d'un parell de dies s'ens explica de manera diferent i això ha succeït no només una vegada, sinó en unes quantes ocasions. Ço fa, el que deia al començament, estic fet un embolic. Però, el que compte és que plou i benvinguda sigui la pluja. Aneu a fer un tomb i veureu com els arbres i les plantes agraeixen aquest bé que és l'aigua.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
El govern d'Itàlia va aprovar fa uns quants dies una llei, que declara delicte la immigració il.legal.


La persona que sigui trobada sense papers podrà ser condemnada a una pena de presó d'entre sis mesos i quatre anys.


L'Europa " civilitzada", la que presumeix de ser l'exemple per a la resta del món, els governs que es diuen democràtics i defensors dels drets humans, callan i no retreuen al govern de Berlusconi, que una persona pugui ser privada de la seva llibertat pel sols fet de no tenir un paper. Quin delicte han comès aquestes persones? Han violentat alguna llei, pel fet de venir a guanyar-se un tall de pa ? Si existeix una llei d'aquesta mena, hauria d'avergonyir als legisladors que l'han redactada.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
I d'aquesta polèmica " gastronòmica " a la que, al meu entendre els mitjans de comunicació li dediquen un excessiu espai, que m'en dieu? Ara resulta, que el que posen al plat dels seus clients, alguns " gurús" de la nova " cuisine", no són res més que productes de laboratori. Això sí, amb una decoració molt especial i uns plats que em recorden la forma de les gibrelletes que feien servir els meus avis.


Una cuina elitista, només a l'abast d'unes butxaques ben farcides de bitllets. Quan a Catalunya--són les darres dades de Càrites--hi ha més d'un milió de persones que malviuen, és una obscenitat que diaris, emisores de ràdio i televisions donguin tant de protagonisme i publicitat gratis, a uns personatges que s'aprofiten de l'estupidesa d'alguns humans.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


1 comentari:

Xavier de Blas ha dit...

M'han agradat molt aquestes "pinzellades". Pots seguir "pintant" d'aquesta manera?

Fins i tot, podries plantejar-te, publicar-les amb aquest format al bvutlletí? Això les que es refereixn a temes més intemporals (com els de la cuina, que en 15 dies ja no s'en parlarà)