diumenge, 2 d’agost de 2009

Una magnífica notícia ( Pla de Barris )

Sant Feliu és una de les cinc poblacions de les comarques gironines que serà beneficiada en l’adjudicació de la sisena convocatòria de la Llei de Barris. Sobre un pressupost de 5,6 milions d’euros, el nostre ajuntament rebrà del departament de Política Territorial i Obres Públiques, la quantitat de 2,3 milions d’euros, és a dir, el 50% de l’import total del pressupost.

Acollint-se al programa de barris i àrees urbanes d’atenció especial, rebrem l’ajuda que preveu la Llei aprovada pel Parlament de Catalunya, el dia 4 de juny de 2004. Amb aquesta norma,- també coneguda amb la denominació de Llei de Barris -, el Govern de la Generalitat pretén donar resposta a la rehabilitació integral dels barris que presenten problemes específics per la seva degradació amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que hi habiten.

Aquests diners seran destinats a la rehabilitació del barri del Puig i de l’Eixample de Llevant. Els veïns d’aquests indrets que des de fa anys venen reclamant la millora dels seus carrers i places, no només veuran satisfetes les seves legítimes demandes en aquests aspectes, sinó que també veuran millorada l’ordenació, els equipaments....amb una intervenció integral en les seves zones.

Sota l’empara de l’amistat que mantinc des de fa molts anys amb en Francesc Rodríguez, em permeto la llibertat de citar textualment la suggerència que va fer-me sobre aquesta qüestió. En “ Quico “, persona molt entesa en temes relacionats amb l’urbanisme – no oblidem que porta molts anys treballant en el nostre ajuntament – va fer-me aquesta indicació: “.........et proposo que facis un passeig pel barri del Puig i zona de l’Eixample de Llevant i miris de recordar com és avui ( te’l guardes aquest record ). D’aquí a cinc anys fes un altre passeig per la mateixa zona i el compares amb el record que havies guardat. Doncs bé, si el “ Pla de Barris “ s’executa adequadament, hauries de veure que el canvi ha estat espectacular “.

El projecte s’ha redactat a l’àrea d’urbanisme del nostre ajuntament i és de justícia reconèixer la bona feina que s’ha fet. Ho avala la valoració positiva que ha merescut de part del nostre Govern, un treball ben enllestit, que permetrà al nostre ajuntament disposar d’uns diners per tirar endavant l’obra de millora d’aquells indrets.

Porto una bona estona dubtant. Em decideixo per fer-ho a desgrat que les persones que citaré, els caracteritza per damunt de tot la seva modèstia i no els agraden els afalacs. No hi fa res, com que així ho penso, de la mateixa manera ho expresso: tinc la certesa que en Joan Vicente i en Quico, cada un des de les seves responsabilitats, han tingut molt a veure amb el bon final d’aquesta empresa. Per molts anys!! ( amb tot el respecte pel treball que segur han realitzat altres persones de l’àrea d’urbanisme ).