dilluns, 12 d’octubre de 2009

SALVEM-NOS AMB EL PLANETA

Acte Públic de presentació de l'Agenda


Conferència - Col·loqui de


Francesc Lozano Winterhalder


Professor d'Ecologia a la URV de Barcelona


Divendres 16 d'octubre a les 20 hores a la Biblioteca MunicipalOrganitza: Comissió de l'Agenda Llatinoamericana 2010-------------------------------------------------------------------

El tema és nou i desesperadament urgent. Acabem de descobrir la Terra, el nostre Planeta, com la casa comuna, la única que tenim, i estem descobrint que som una unitat indissoluble de relacions i de futur.

L'ecología profunda, integral, ha d'incloure tots els aspectes de la nostra vida personal, familiar, social, política, cultural, religiosa...i totes les institucions polítiques i socials han de fer programa fonamental seu " el salvament del Planeta". Urgeix crear, estimular, potenciar en totes les religions i humanismes una espiritualitat profunda i total de signe positiu, d'actitud profètica en l'alliberament. S'imposa una nova relació amb la natura, una ecología de mística amb el Déu de tots els noms i totes les utopies.

PERE CASALDÀLIGA.

---------------------------------------------------------------------

Una gran veritat la que expressa el " savi ", a la contraportada de l'agenda 2010.
Enguany, aquesta publicació que l'any 2011 complirà els 20 anys, ens proposa un tema vital. Unes paraules que poden conduir-nos a un cert dramatisme però d'una absoluta clarividència. No valen actituds fatalistes quan el que es troba en perill és la pròpia existència. Ens cal el compromís fonamentat en un canvi radical en les velles idees. Nomès així podrem establir una nova relació amb el Planeta, ço que ens permetrà delegar en els nostres fills i els nostres néts un món millor, que aquest és un dels nostres deures.

Les persones que ens hem encarregat de presentar l'Agenda a la nostra ciutat, us convidem amb tota cordialitat a la cita del proper divendres, amb l'esprit d'aprofondir entre tots sobre la qüestió, un tema ampli i complex. Cal el compromís d'una àmplia majoria de la ciutadania per humanitzar la nostra relació amb la natura.

Us hi esperem!!