divendres, 27 de novembre de 2009

El Dret a Decidir a debat

El Dret a decidir a debat
( per una Catalunya Sobirana )


Si definim com a nació una comunitat històricament desenvolupada, amb llenguatge propi, de territori estable, amb vida econòmica i formació sociològica, Catalunya reuneix aquestes condicions. Som una comunitat que malgrat l’opressió que hem patit ens hem desenvolupat. També som un comú estable, per quant hem resistit i vençut els esforços d’assimilació violenta que han intentat imposar-nos. Amb una llengua pròpia amb la que expressem les nostres manifestacions culturals i un territori definit. Tot, amb un anhel sense fi de llibertat, expressada al llarg de la nostra història. Som doncs una nació.

Ens correspon doncs el dret a l’autodeterminació, entenen que aquest dret significa poder definir clarament el destí de la nostra nació, sense la intervenció de ningú. Hem de poder arranjar la nostra vida en total consonància amb la nostra voluntat, sobre la base de la plena autonomia. Catalunya ha de poder crear les condicions polítiques que li assegurin de manera indubtable l’exercici del dret a l’autodeterminació i la sobirania. Catalunya ha de poder optar des de la relació federal amb d’altres nacions fins a poder executar la facultat a la completa separació, si així ho decidís democràticament la ciutadania.

A la democràcia, entesa com a eina que ens ha de facilitar l’acompliment dels drets de les persones i també de les nacions, li és imprescindible per enfortir-la la participació de la ciutadania. I per assolir aquesta contribució és del tot necessària la lliure expressió, per donar a conèixer a les persones que ens representen els nostres anhels de llibertat.

Amb aquest manifest, els partits polítics signants, volem convidar-vos a fer conjuntament un exercici de democràcia directe. Aquests principis - bàsics en una societat que tots volem lliure - com són el dret d’expressió i de participació, seran els eixos de conducta de la xerrada – col·loqui a la que tothom hi és convidat. Precs, comentaris, preguntes, reflexions.......que ens ajudaran a millor definir que és el que desitgem per Catalunya i per a les persones que hi vivim, sense exclusions, tant per les persones nascudes aquí com per les vingudes d’altres indrets.Signat,

CDC – Convergència Democràtica de Catalunya
ERC – Esquerra Republicana de Catalunya
ICV-EUiA – Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa
JERC – Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya
JNC – Joventut Nacionalista de Catalunya
UJ – Unió de Joves