dijous, 18 de febrer de 2010

" Crònica " d'una roda de premsa


Avui i sense cap ànim de fer la “ competència “ als periodistes, intentaré resumir, fer una síntesi, del que he pogut escoltar a la roda de premsa, que aquest matí han convocat els partits que conformen el govern de la nostra ciutat.


Pere Albó, Jordi Vilà i Jesús Fernàndez, en representació del PSC, ERC i ICV-EUiA respectivament, han deixat palesa la voluntat de governar la ciutat, tot i que hauran de fer-ho en minoria, per sentit de responsabilitat cap el veïnatge. Han manifestat també la decisió de continuar treballant en els projectes començats per portar-los a bon fi. En aquest sentit, han expressat la seva confiança amb els grups de l’oposició, que per sensatesa i compromís amb la població i per damunt de consideracions de caire partidista, sens dubte col•laboraran juntament amb el govern, per veure realitzats els objectius que han de fer de Sant Feliu una ciutat més pròspera i amb un més alt nivell de benestar per a tots els ciutadans.


Els portaveus dels partits que donen suport al govern, han volgut significar públicament, el reconeixement a la feina que han fet els regidors de TpSF, en el període que han tingut responsabilitats en la governança de la ciutat. En bona mesura – han dit els tres representants – el treball que fins avui s’ha portat a terme es deu a la capacitat i disposició dels edils de TpSF. És precisament per aquest motiu, que han convidat, especialment als seus antics companys – encara que sigui des de l’oposició – a aplegar-se per tal de finir o continuar en els projectes que durant tres anys varen endegar conjuntament.


Han parlat, que davant d’aquesta nova situació política que ha provocat la sortida dels regidors de TpSF del govern, es creien amb el deure d’explicar-se davant el veïnatge, per tal que la població conegués quina és la voluntat dels tres partits, que pel que han dit pot resumir-se sobre tres principis: responsabilitat, coherència amb el pacte que varen acordar en el seu moment – conseqüència de la decisió lliurament expressada pel poble en les eleccions - i ferma decisió d’acabar el mandat en base a la lleialtat i el respecte entre les tres formacions polítiques.
Excuseu-me la pretensió, però penso que he pogut donar una visió objectiva del que ha estat la roda de premsa. Tampoc ha sigut fàcil del tot i segur que m’he deixat en el tinter, qüestions que s’han dit i no he recollit.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


p.s. Aprofito per donar les gràcies a tots els que em vareu felicitar ahir, diada del meu aniversari. Us puc assegurar que és molt gratificant saber, que en 73 anys, he pogut conrear l’amistat d’unes persones que han recordat una dia molt precís del calendari, per fer-me avinent el seu afecte. Gràcies!!


En Martí, el nostre nét, m’escriguè: Avi, que arribis a posar-hi TRES DÍGITS!!!