dijous, 8 d’abril de 2010

Comunicat d'ICV
Davant la immediatesa del proper canvi de govern a la nostra ciutat, i atenent a les declaracions que altres formacions polítiques estan realitzant, l’assemblea local d’ICV vol fer públiques les següents declaracions:


• En cap moment hem posat en qüestió la legalitat de la moció de censura que els partits de l’oposició han presentat. Els resultats de les eleccions del 2007 els atorguen 11 dels 21 regidors del Ple, i aquest fet aritmètic els permet fer-ho.


• Malgrat això, la manca d’arguments més enllà d’aquesta suma, ens porten a denunciar l’oportunisme de la moció, que no pretén altra cosa que accedir a l’alcaldia i al govern de la ciutat.


• A hores d’ara encara no hem sentit cap argument seriós que justifiqui la fugida de TpSF del Govern. Rebutgem radicalment la visió de paràlisi que s’intenta donar, i estem convençuts que els projectes importants de la ciutat quedaran aturats pel poc coneixement dels nous regidors amb els mateixos i que el nou equip haurà de portar a terme en un període molt curt de temps.


• ICV considera que el soroll mediàtic d’aquests dies no deixa veure amb nitidesa l’obra de govern realitzada durant aquests gairebé tres anys. Un soroll mediàtic excessiu que únicament emmascara la manca d’arguments dels promotors de la moció de censura. No hem vist tampoc fins ara un nou programa. El futur Govern s’ha limitat a dir que continuarà els projectes que estan en marxa.


• Denunciem també l’apropiació indeguda que TpSF s’ha atorgat de la feina feta durant aquests darrers tres anys, de projectes que han liderat altres formacions polítiques: Pla de Barris, Habitatge, Museu Thyssen, Víes Verdes, nous aparcaments, gestió de l’herència dels germans Anlló... El nostre grup municipal estarà amatent, des l’oposició, per tal que s’executin sense dilacions les grans apostes del govern sortint.


• Properament, i amb els altres partits amb els que hem format govern, donarem a conèixer la feina feta durant aquest període. El nostre regidor es compromet a facilitar el traspàs als propers responsables del nou govern de les competències que fins ara ha gestionat.


• Pel que fa a la convocatòria d’una consulta popular via referèndum per pronunciar-se sobre la moció de censura, des d’ICV creiem que no és la millor forma de canalitzar el rebuig ciutadà que ens consta que la mateixa ha generat. Una consulta d’aquest estil posaria en qüestió el resultat de les darreres eleccions municipals. D’aquí a un any, la ciutadania podrà expressar-se lliurament i manifestar la seva valoració respecte de la moció de censura. Aquesta serà en definitiva la decisió sobirana que li correspon al poble de Sant Feliu.


• Finalment, ICV convida a tots els grups municipals a reflexionar i reconduir tot aquest procés per tal d’evitar possibles situacions que ningú voldria. Ara, més que mai, el que cal és prestigiar la política i prendre les mesures que tingui com a prioritat el benestar del veïnatge.