diumenge, 25 d’abril de 2010

Radicalitat democràtica i participació ciutadana

Hauria volgut fer un post sobre les consultes ciutadanes abans de les votacions. Esperar el darrer dia, una vegada més no és aconsellable. Pensava fer-ho aquest matí però el “clan” familiar ha decidit anar-se’n d’excursió i tot just ara acabo d’arribar a casa. La valoració i els comentaris seran doncs a posteriori. Sense presses.Disposo encara d’uns minuts abans que tanquin els col•legis electorals. Desitjo que l’esforç que han fet moltes persones, hagi tingut la compensació merescuda. Qualsevol consulta amb independència de la qüestió que es plantegi, ha de ser valorada en positiu.


La participació ciutadana és un dret fonamental que caldria fomentar i una societat serà més democràtica com més compromesa estigui la ciutadania amb els assumptes públics i més possibilitats tingui per a intervenir en les decisions que l’afecten. En la definició de polítiques, més encara quan afecten com és el cas d’avui al futur d’un poble, penso que és el deure de tots expressar el nostre parer. Quan se’ns ofereix aprofundir en la participació ciutadana i en la radicalitat democràtica, les consideracions legalistes – vinculant o no la consulta que se’ns planteja – no haurien de motivar l’abstenció.


Reitero la meva esperança que la participació hagi sigut el màxim de generosa a banda del sentit majoritari que s’hagi expressat.