dimarts, 4 de maig de 2010

Arròs a la cassola per a 4 persones ( Joana Valls, la jove de Can Peric)






Arròs a la cassola ( per a 4 persones)



INGREDIENTS:

350 grams d’arròs
1 ceba grossa
1 iogurt i mig d’oli
Salsa de tomata ( capacitat d’un iogurt)
1 sèpia d’uns 400 grams
4 escamarlans
4 gambes
¼ de quilo de musclos
¼ de quilo de conill
250 grams de costelló de porc
8 salsitxes
250 grams de pèsols extrafins
Tires de pebrot vermell




ELABORACIÓ:


En una cassola de ferro colat de capacitat per a 6 persones hi tirarem l’oli i quan sigui calent hi afegirem el costelló, el conill ( tot al punt de sal i pebre) i les salsitxes, fins al punt que quedi sofregit. Ho separarem en una safata.


En el mateix oli hi sofregirem les gambes i els escamarlans que ajuntarem a la safata de la carn.


A la mateixa cassola sofregirem la sèpia feta a talls i quan hagi perdut l’aigua hi afegirem la ceba ratllada, fins que tot quedi ben daurat. Hi posarem la tomata i ho deixarem coure uns 10 minuts. Tot seguit hi afegirem només la carn que tenim guardada a la safata amb els pèsols. Ho cobrirem d’aigua calenta o de fumet de peix i que bulli per espai d’uns vint minuts a foc lent, procurant que no s’enganxi.


A continuació hi tirarem l’arròs procurant que quedi cobert de suc, sal i pebre a gust durant uns vint minuts. Compte que no s’enganxi!!
Cinc minutets abans de treure’l del foc hi posarem les gambes, els escamarlans, els musclos que haurem obert al vapor i unes tires de pebrot vermell per donar-li un toc de color.