diumenge, 20 de juny de 2010

Suquet d'anxoves de Can Peric






Si del peix blau he parlat en un dels darrers posts, penso que no estaria malament que la Joana – i així li he proposat – ens convidés a una menja cuinada amb aquest peix. Dit i fet, avui la mestressa de casa ens ofereix un dels plats més demanats i apreciats pels amics i clients de Can Peric.





Suquet d’anxoves


( per a dues persones)



Ingredients:

¾ de quilo d’anxoves ( de bona mida )

8 grans d’all

Uns quants brincs de julivert

2 talls de pa fregit

2 iogurts de salsa de tomata

50 grams d’ametlles torrades

1 iogurt d’oli

Sal i pebre



Elaboració:


Netejar-les, sense el cap i compte en treure l’espina dorsal.

En un minipimer hi posarem les ametlles, els alls, julivert, el pa torrat i la tomata, tot ben passat.

Agafarem una cassola de terrissa, hi tirarem l’oli i una vegada calent hi abocarem el contingut del pot del minipimer ( la picada )  remenant durant cinc minuts. Tot seguit hi afegirem un cullerot dels de sopa d'aigua calenta sense parar de remenar per espai de cinc minuts més.

Al cap dels deus minuts hi posarem les anxoves, que procurarem que sempre estiguin cobertes, si cal afegint més aigua. Deu minuts més a foc ràpid, sal i pebre i ja tenim el cuinat enllestit.

Posar-ho a la taula amb la cassola tapada i quan encara faci la xup-xup.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

la picada també pot fer-se en un morter.

no farem servir fumet per tal que l'anxova ,mantingui tot el gust.