dimecres, 28 de juliol de 2010

Abolició de les curses de braus. Enhorabona Catalunya.

Per 68 vots a favor i 55 en contra, aquest matí el Parlament de Catalunya ha votat a favor de l’eradicació de les curses de braus. Aquesta disposició no serà efectiva fins el dia 1 de gener de 2012.

El camí ha estat llarg i amb entrebancs de tota mena. En més d’una ocasió he pensat que tot s’aniria en orris. D’antuvi, dono les gràcies a la plataforma.prou.cat que va recollir 180000 signatures que van permetre la presentació d’una ILP ( Iniciativa Legislativa Popular) sense la qual no hauríem arribat a aquest esperat final. Ahir, la Societat Mundial per a la protecció de l’Animal, va fer entrega de 120000 signatures de 120 països al President del Parlament per recolzar la ILP. Avui el poble de Catalunya ha donat proves de la seva estima pels animals, rebutjant un espectacle d’una violència extrema, contra la vida d’un ésser viu, maltractat i torturat fins a la mort, en una diversió sense sentit.

Crec que caldria remarcar, que l’abolició d’aquesta exhibició de crueltat, no es deu a cap proposta d’un partit polític. Ha estat una iniciativa ciutadana, el moviment animalista i la voluntat popular les que han promogut la prohibició. Prou doncs de parlar d’identitats nacionals, com si es tractés d’una revenja de Catalunya contra Espanya. Segur que a la resta de l’Estat també hi trobaríem quantitat de persones que es mostrarien en desacord amb aquesta exhibició gratuïta de crueltat. Invocar un dels drets fonamentals de la persona com és la llibertat, per justificar el turment que s’infligeix a un animal per una simple diversió, em sembla fora de lloc. La llibertat, al meu entendre, ha de ser exercida en defensa dels indefensos, com és el cas de les curses de braus.

Avui, la societat catalana ha donat proves d’un nova consciència, de progrés, que així cal entendre aquesta decisió, presa en defensa dels drets dels animals. Milers de persones d’arreu del món, han estat pendents del Parlament de casa nostra i amb l’abolició d’un espectacle d’una brutalitat extrema, hem mostrat la sensibilitat que li pertoca a una col•lectivitat moderna i desenvolupada com és la nostra. Els més importants diaris no només de casa nostra, també d’arreu del món, s’han fet ressò d’aquesta notícia. Els catalans ens podem sentir sanament orgullosos d’haver donat aquest pas contra el maltracta a un animal condemnat a ser vexat i turmentat fins a morir.