dissabte, 3 de juliol de 2010

ICV de Sant Feliu valora la sentència del Tribunal Constitucional


Comunicat de l’agrupació local d’IC-V


L’agrupació local d’Iniciativa per Catalunya Verds vol mostrar, amb aquest comunicat, l’absolut rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional, en relació a l’Estatut de Catalunya i defensar la plena constitucionalitat del redactat d’aquesta Llei fonamental pel poble de Catalunya. Es tracta d’una resolució emesa per un tribunal que, per diferents raons, ha perdut bona part de la legitimitat imprescindible per emetre un dictamen que afecta tot un poble, i que alhora ha menystingut l’oportunitat de mostrar-nos la seva exemplaritat democràtica respectant el que la ciutadania catalana havia lliurament decidit.


L’Estatut, un acord polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, ha quedat desnaturalitzat amb la decisió que han pres unes persones, que haurien de ser el paradigma dels valors democràtics i que s’obliden d’aquestes virtuts quan de Catalunya es tracta. Una Llei que ha passat pels sedassos corresponents - el Parlament de Catalunya, el vist i plau de les Corts Generals i l’expressió sobirana via referèndum del poble català - hauria d’haver estat plenament acceptada pel TC i és per aquest motiu que reclamem el desenvolupament íntegre del text estatutari.


Hem de tenir dret a l’autodeterminació per poder definir clarament el destí de la nostra nació, amb total autonomia, sense la intervenció de ningú. Catalunya ha de poder crear les condicions polítiques que li assegurin la sobirania. Ens pertoca el dret de poder executar, des de la relació federal amb d’altres nacions fins a la plena sobirania, si així ho decidim democràticament les persones que vivim a Catalunya. Sense exclusions de cap mena, és un dret que hem d’exercir tant les persones nascudes aquí com les vingudes d’altres indrets.


ICV dóna suport a la crida unitària per expressar la nostra disconformitat amb la sentència. En aquest sentit demanem que la ciutadania es sumi a la manifestació prevista pel proper dia 10, convocada per les entitats ciutadanes, i recolzada per la majoria dels partits polítics sota els lemes SOM UNA NACIÓ i TENIM EL DRET A DECIDIR.