dissabte, 2 d’octubre de 2010

Comunicat d'Iniciativa per Catalunya - Esquerra Alternativa
ICV-EUiA de Sant Feliu contrària a la paralització de les obres de reforma de l’Escola Municipal de Música

Des del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols volem mostrar la nostra oposició a la paralització de les obres de la reforma de l’Escola Municipal de Música, una mostra més de la política de retallades en aspectes socials i educatius que està portant a terme el govern municipal.

El passat dijous, amb el silenciós, però inestimable suport del regidor Pere Luque es va ratificar un decret d’alcaldia per destinar la subvenció de més de 170.000 € del PUOSC de 2010 de l’Escola de música a les obres del mercat. Aquesta subvenció cobria el 50% de les obres d’adequació i modernització de l’EMM, la resta era d’aportació municipal, i ja estava prevista al pressupost d’inversions d’enguany.

Les reformes a l’EMM, llargament reivindicades pels pares, mares i usuaris del centre, anaven destinades a resoldre temes de seguretat, d’accessibilitat dels alumnes amb la instal•lació d’un ascensor com també reformes destinades a l’adequació dels lavabos o la insonorització de les aules per evitar les molèsties al veïns, entre d’altres, per un total de més de 350.000 €. Actualment a l’escola cursen estudis uns 400 alumnes de Sant Feliu i els seus entorns.

La decisió de demanar al PUOSC l’ajut per aquestes reformes es va prendre per part del govern anterior (PSC, TSF, ERC i ICV) i va ser ratificada per unanimitat en un ple de finals de 2007. No deixa de sobtar aquest traspàs de capital d’una obra a una altra, més, quan l’exregidor de comerç i mercats i ara actual alcalde, Sr. Motas ha estat afirmant des de fa mesos que el finançament de les obres del mercat ja estaven cobertes al 100 %.

Ens trobem, un cop més, davant d'una desició errònia i erràtica, d’un equip que s'esforça a demostrar la seva incapacitat per gestionar amb eficàcia els projectes heretats - o millor apropiats - del govern que va foragitar. Des del grup municipal d’ICV-EUiA de Sant Feliu lamentem aquesta decisió, que en el millor dels casos, (si hem de fer cas a les paraules del portaveu del govern), retrasarà com a mínim un any les obres previstes a l'Escola de Música. També veiem amb preocupació el perillós gir que l'actual Alcalde està prenent pel que fa a la sensibilitat amb tot alló relacionat amb la temàtica social, alhora que li demanem una profunda reflexió respecte a la seva actitud excesivament arrogant i personalista a l'hora d'admistrar la gestió municipal.