diumenge, 20 de febrer de 2011

Plaça de Salvador Espriu un any després, tots d'acord
Fa poc s’ha complert un any de l’adequació i el tancament al trànsit rodat de la Plaça Salvador Espriu a Vilartagues. Feia anys que un sector important dels veïns reclamaven de l’Ajuntament que s’implantés una mesura com aquesta. Des de la regidoria de mobilitat de la qual n’era responsable, i amb l’acord d’una bona part del govern, vam presentar la proposta a l’Associació de Veïns de Vilartagues que d’una manera coherent i valenta va recolzar la decisió.

Hem creat un espai cívic, adequat i sobretot segur per els usuaris i vianants, més si es te en compte els casos d’atropellaments que s’hi havia donat en els darrers anys, així com les col•lisions entre vehícles a la cruïlla amb el carrer Tarragona. Al principi, la mesura no va ser de l’agrat de tothom. Bàsicamenr el malestar provenía dels interessos estrictament comercials d’un petit grup, i les queixes d’alguns conductors a l’hora de canviar els seus hàbits de circulació. Aprofitant aquest descontent, C. i U. i el regidor Pere Luque, llavors a l’oposició, van aprofitar per criticar al govern de manca de rigor, poca sensibilitat cap els “afectats”, i assegurant que ells no ho haguessin fet mai.

Ara, passat poc més d’un any, amb un govern de Convergència, Tots per Sant Feliu i recolzat pel grup AMICS, sembla que s’han adonat del seu error. Les declaracions airades d’alguns representants d’aquests partits, les editorials molt decantades d’algun setmanari local, i les queixes infundades d’alguns comerciants de la zona, han quedat en res. L’actual equip de govern, va tenir, i de fet encara te, la possibilitat de tornar deixar circular per la plaça tal com va prometre, però no ho pensa fer, això il•lustra clarament el sectarisme polític d’aquelles protestes.

El temps i els fets demostren que es va prendre una decisió encertada, pensant en la protecció dels usuaris i en el profit col•lectiu per sobre d’interessos particulars. Vàrem pacificar un espai especialment sensible al cor de Vilartagues. Queda encara molta feina per fer, problemes per resoldre en molts llocs de Sant Feliu, i això comportarà en el futur decisions semblants, consensuant-les amb els implicats, i defensant-les amb convicció, només així aconseguirem transformar i millorar la ciutat.Jesús Fernández Bort


Regidor d’ICV-EA


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++La decisió presa a la Plaça de Salvador Espriu forma part de la sensibilitat del nostre projecte en quan a la mobilitat. L’ampliació d’espais cívics – com molt be expressa el nostre regidor- és un feina que caldrà millorar a la nostra ciutat. Els nostres objectius en el sector de la mobilitat són clars i sempre orientats en la millora de la seguretat dels ciutadans. Recuperar a la nostra ciutat zones que garanteixin la mobilitat i l’accessibilitat de tothom, és al nostre entendre, un dret que cal promoure des de l’ajuntament. Des d’ICV prioritzem la recuperació de l’espai públic en benefici de les persones davant la preeminència del vehicle privat. Mesures en aquest sentit humanitzen la ciutat i promouen la relació ciutadana, uns valor que pensem són fonamentals per a la cohesió social. Volem construir una ciutat més acollidora, no només per a les persones que hi vivim, també per a tothom que vulgui visitar-nos. Facilitarem l’accés a espais per fomentar els recorreguts a peu de qualitat i també apostem per acabar el projecte de les Vies Verdes. Volem en definitiva, una ciutat en la que l’espai públic no sigui segrestat per la pressió de l’automòbil.