dimarts, 14 d’agost de 2012

" La muralla" de Can Rius comença a caure


Una “finestra” quadrada d’uns 80 centímetres és el primer tros de paret que ha caigut, per obra d’unes mans anònimes, en el mur que barra el pas públic al camí de ronda de Can Rius, al ponent de la badia de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta acció feta per persones desconegudes evidencia la pressió social perquè es dugui a terme la resolució unànime del Parlament de Catalunya d’enderrocar la paret, avalada pels informes dels inspectors de Costes des de fa dos anys i impulsada per la Conselleria del Territori i Sostenibilitat. Manifestacions i pintades han vingut empenyent les autoritats en aquest sentit des de fa més d’un any.

L’empresa Turispania, propietària del Club de Mar, que va ja fa anys va tancar tres punts d’accés a la zona d’us públic amb la paret esmentada, una reixa i una tanca metàl•lica, ha interposat un rec urs contenciós davant la decisió de la Generalitat. Ara mateix l’ajuntament de Sant Feliu només espera una comunicació de la Generalitat per poder actuar com administració subsidiària. Quan sigui així executarà l’enderroc. L’alcalde ha convingut amb el grup d’ICV – EUiA, que ha portat moltes iniciatives a favor d’obrir el pas al públic, de no fer cas a la eventual mesura cautelar de paralitzar l’enderroc fins saber la resolució judicial. Per fer evident que es tracta d’una qüestió molt sentida per la població, aquest assumpte serà portat al Ple municipal d’aquest mes d’agost.

Segons les nostres informacions l’ajuntament també vol denunciar Turispania davant les autoritats de Marina la col•locació sense permís d’unes boies que barren el pas a la zona des del mar. El pas següent podria ser la prohibició de fer servir l’embarcador que ara es utilitzat de forma privada per amarrar vaixells per tal de garantir el seu l’ús públic .