dissabte, 22 de setembre de 2012

La Joana i el dret a l'educació dels infants.

Quan ahir vaig sentir la notícia que un de cada quatre nens viu en el llindar de la pobresa i en certs casos en la pròpia pobresa, que no disposen del menjar que haurien de tenir, que un mestre digui que ha vist vailets buscant a les papereres, que hi ha infants que arriben a l’escola sense haver esmorzat, vaig indignar-me. He tingut dues filles i vaig pensar com ho hauria passat i patit si no hagués pogut posar el plat a taula. També vaig escoltar que aquest nens que no tenen la deguda alimentació, no poden aprendre les lliçons igual que els altres i no tindran les mateixes oportunitats a l’hora de trobar feina i la seva vida serà més difícil. Aquesta nanos, amb uns pares que no tenen feina tampoc viuen en un entorn que sigui convenient per la seva salut, no tenen una vida familiar normal, una desavantatge més de cara el seu futur.Tots sabem que quan no hi ha diners, la convivència és més difícil, hi ha malestar.

Ha començat el curs escolar i l’única cosa que sentim dels que ens governen és que no hi ha diners. Tenim escoles amb les instal•lacions a punt per tal que els vailets puguin menjar al migdia, però no hi ha els diners per fer-ho. De vegades l’únic àpat que podrien fer alguns dels vailets. De diners n’hi han, com per exemple els euros que es destinen a les escoles concertades i també a les privades. Ajudar als que més tenen quan els que més ho necessiten són ignorats no és just. No entenc com des del govern es desentenen d’un problema que recau sobre els infants, els hauria d’avergonyir.

Vull afegir-hi una consideració, ara que ens trobem en uns moments ens el que es parla tan malament de la Constitució. Ja hi estic d’acord que s’hauria de canviar en alguns aspectes però també contemplar i acomplir algunes de les normes que fan referència als drets dels infants. No vull pensar malament, però crec que no m’equivoco si penso que la majoria dels nostres governants – d’aquí i d’allà – no els porten a l’escola pública.Article 4 del Capítol Tercer de la Constitució:

Els infants gaudiran de la protecció prevista en els acords internacionals que vetllen pels seus drets.