divendres, 30 de novembre de 2012

Ho deia el President Tarradelles " compte amb no fer el ridícul"En els plens de l’ajuntament de Santa Cristina, s’hi donen situacions d’aquelles que recorden la dita d’aquella senyora que deia que no volia morir-se, donat que cada dia aprenia noves coses. No vaig assistir a la sessió i les meves paraules són arrel del que he llegit al Punt Diari.


Resulta que l’equip de govern presenta a la consideració del plenari, una proposta per concedir la construcció d’una nova benzinera. Uns veïns, consideren que no han rebut la suficient informació sobre la instal•lació d’aquest servei, exposen les possibles molèsties que els pot representar i afegeixen que donat que els sortidors seran automàtics no possibilitaran la creació de cap nou lloc de treball. Fins i tot expressen que els preus més barats d’aquesta nova benzinera, podrien representar la pèrdua de feina d’alguns treballadors que es defensen el jornal a l’altra gasolinera.

Els regidors/ es de l’oposició proposen deixar la qüestió sobre la taula i debatre la proposta per cercar una solució, que prou bé podria ser emplaçar la benzinera en un altre lloc. L’empresa – dedueixo que es tracta del supermercat l’Esclat – demana disposar d’una part de l’aparcament per ubicar-hi el servei de carburants i els grups municipals de l’oposició creuen més adient situar la benzinera en una zona industrial.

Dues consideracions sobre aquest fet. L’alcalde, el senyor Llensa, manifesta als veïns/es que no cal informar, que en tot cas si es consideren perjudicats, ja ho podran fer palès en les al•legacions que podran presentar durant el període d’exposició pública. És incomprensible que una proposta que presenta el govern, que conseqüentment n’és responsable el batlle, aquest senyor es negui a donar als ciutadans/es presents, la legítima informació a la que tenen dret. Un veritable exercici de “ consideració democràtica” cap als presents, la del senyor batlle. Segurament que vaig errat, però entenc que els responsables públics entretant exerceixen llur mandat, són els dipositaris de la sobirania popular i en absolut els posseïdors d’aquest domini. L’alcalde, davant la demanda de qualsevol ciutadà ha de respondre, en té el deure. Pot, i al meu entendre ho hauria de fer, remetre'l a d'altres instàncies que el veï pot fer-ne ús, però en primer lloc i com és degut li ha de donar a conèixer.

Segona reflexió,i com que avui sembla que tinc una certa “tirada” a les dites, hi afegiré una frase prou coneguda. Deia el que fou President senyor Tarradelles: “ en política tot és possible, però el que cal sempre és no fer el ridícul”. Senyor Llensa, un dels seus regidors va manifestar que votaria en contra de la proposta, l’oposició li demanava deixar l’assumpte sobre la taula i parlar-ne més endavant, la seva proposició no podia prevaler. Tot i així posa la qüestió a votació i el que és encara menys entenedor és que s’hi pronuncia en contra. No ho entenc, no “ hi arribo”. Vostè fa molts anys que s’ha compromès políticament i deu conèixer el consell del President Tarradelles i si no és així, li cal prendre’n nota, no fos que s’avesi en fer el ridícul polític.