diumenge, 7 d’abril de 2013

Nota de premsa de la PAH de Sant FeliuLA POLICIA PRESSIONA LA PAH DE SANT FELIU DE GUÍXOLS


Un grup de Mossos d’Esquadra van ser dels primers en arribar a la convocatòria d’una mesa informativa de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols a la plaça del mercat davant l’ajuntament dissabte al migdia. A més del permís municipal de que disposava la PAH, el sergent dels Mossos exigia l’avís de convocatòria de concentració que mai es va demanar en casos semblants, com quan es va fer la recollida de firmes en suport de l’ILP per canviar la llei hipotecària o fins i tot a les manifestacions del darrer estiu per reivindicar el pas lliure a la zona de Can Rius.

El sergent ha identificat i pres nota de les dades personals de dos dels membres de la PAH des del primer moment, segons ha dit, “per ordres de Girona”. Al llarg del matí centenars de persones han passat per la taula d’informació sense cap problema i al migdia s’ha llegit el manifest on es protesta per la criminalització de les PAH i de les portaveus Ada Colau i Marta Afuera, que han fer polítics del PP i de UPyD amb el ressò dels mitjans de comunicació de la dreta. En aquest moment més d’un centenar de persones era present a l’acte. El manifest abona l’aprovació íntegre del text de la ILP i es dona suport a la “obra social de la PAH” a la ciutat de Salt.

Després d’explicar les activitats que desenvolupa la PAH de Sant Feliu, desenes de les persones presents han passejat durant mitja hora les pancartes reivindicatives del moviment i s’han manifestat pels principals carrers del centre sense tallar el trànsit i de forma totalment pacífica. En moltes ocasions els vianants i altres persones que sortien de bars i cafeteries han aplaudit la manifestació, que ha tornat a la plaça sense cap problema. Malgrat el comportament cívic dels manifestants, els Mossos d’Esquadra, en finalitzar l’acte, han requerit els documents d’identificació personal d’algunes persones que portaven la pancarta que obria la manifestació, entre ells el regidor Joan Prat, d’ICV-EUA i el dirigent d’ERC Carles Benguerel.