dissabte, 6 d’abril de 2013

Pop a la gallega



POP A LA GALLEGA ( per 4 persones)




INGREDIENTS:

1 pop d’un parell de quilos

Oli d’oliva sabor intens

Pebre vermell picant

Tres fulles de llorer

4 patates de bona mida

PER ELABORAR EL PLAT

Farem servir una olla fonda d’una capacitat d’uns tres litres d’aigua i posarem les tres fulles de llorer i dues cullerades soperes de sal.

Quan l’aigua bulli, enganxarem el pop amb un ganxo de carnisser per la banda de la caputxa i l’entrarem i el sortirem tres vegades seguides. Tot seguit el submergirem i el deixarem bullir per espai de tres quarts d’hora.

Mirarem si ha quedat prou ben cuit, punxant-lo amb una baqueta llarga de fusta per damunt de la caputxa i comprovar que la carn sigui tova.

Les patates ben netes i sense pelar ,tallades gruixudetes per tal que no es desfacin. Les farem bullir amb l’aigua que hem fet sevir per coure el pop. Les patates són conegudes amb el nom gallec de “catxelos”.

Agafarem quatre plats de fusta en els que hi repartirem les patates i anirem tallant el pop amb una tisora de cuina ( talls rodons) sobre les patates. Ho amanirem amb l’oli i també hi posarem el pebre.

TENIR EN COMPTE

Si cuinem la menja amb un pop del país l’hem de tenir al congelador un parell de dies. Si volem estalviar-nos la feina podem comprar pop congelat en un supermercat.

És una recepta de la Joana que n’ha cuinat de ben grossos i molsuts, de dotze quilos.

I bon profit!!