dissabte, 1 de juny de 2013

Compromís PSC-PPC- PxC a l'Hospitalet de Llobregat

En el ple municipal de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat – la segona població de Catalunya en nombre d’habitants – el Partit Socialista de ( Catalunya?), el Partit Popular i feu-se’n creus també Plataforma per Catalunya, signen un acord en el sentit que l’ajuntament boicotejarà un possible referèndum sobre el dret a l’autodeterminació, negant-se a qualsevol ajuda per part del Consistori.


El PSC , partit que expressa la seva condició de catalanista, ha perdut en aquesta ocasió i malauradament també en moltes d’altres, llur senyes d’identitat. S’ha traït políticament, acordant amb una dreta que pretén imposar polítiques que en absolut s’ajusten als interessos de la majoria del país, decisions polítiques, que el PSC, si fos coherent i respectuós amb el compromís que va adquirir amb la població, hauria de denunciar i combatre. El PSC fa causa comuna amb el PP, una formació política hereva del feixisme, que no respecta i menysté el dret de Catalunya a poder-se expressar, que vol imposar-nos una llei d’educació que posa en perill la nostra llengua. Un Partit Popular que nega la nostra identitat amb una obcecació pròpia d’una opció política ben allunyada dels principis democràtics.

El PSC , un partit d’arrel socialista, també acorda amb Plataforma per Catalunya. Potser s’equivocaren a l’hora de votar, error que molt sovint els hi passa. Però no. Com és possible compartir amb una opció política que fa del racisme i la xenofòbia la seva raó de ser? Una ideologia que atia l’enfrontament entre les persones per qüestió de procedència, amb el discurs que la immigració augmenta la delinqüència, l’atur i la despesa social ,i en conclusió, constitueix també una seriosa amenaça per la identitat de Catalunya. PxC ha de ser combatuda i aïllada políticament. Catalunya només serà, si totes les persones que hi viuen siguin respectades i puguin manifestar-se lliurament. Els nascuts ací i els vinguts d’altres terres.

Certament que cal situar aquest acord en l’àmbit d’un ajuntament, però al meu entendre, el PSC no pot signar amb aquests partits polítics un compromís en el sentit que no facilitarà recursos humans ni materials municipals per a la celebració a la ciutat del referèndum que proposa el Govern, si no ha estat aprovat pel Congrés. El PSC és una formació democràtica i hauria de situar-se, en consonància amb el seu pensament, al costat de qualsevol opció que permeti la lliure expressió del poble de Catalunya, fins i tot si aquesta elecció – ja sigui un referèndum o un consulta – no s’adiu amb una normativa que impedeix l’expressió democràtica del poble.

Sense cap ànim de fer estelles d’un arbre que corre el risc de caure del tot, és el meu parer que el PSC hauria de repensar quina és la seva situació. El PSC és una opció política imprescindible pel bon anar del nostre país. Ens cal un partit socialista que hauria d ‘emplaçar-se políticament sense cap dependència respecte del PSOE, amb la capacitat de poder estatuir llurs decisions des de l’absoluta autonomia. Tinc 76 anys i n´he vist de tots colors- de l'alçada d'un campanar- i tot i tenir per norma no “posar-me a casa dels altres”, en aquesta ocasió vull dir-hi la meva. Des dels ajuntaments, tot i semblar que són la darrera carta de la baralla, és necessari que els nostres representats – regidors i regidores – siguin políticament honestos i alhora mantinguin la dignitat política. Pactar, amb aquells que no respecten els drets de Catalunya i amb uns altres que discriminen i criminalitzant les persones pel seu lloc d’origen, no correspon a un partit com el PSC. Un mal exemple, que abona el descrèdit dels polítics, quan el poble veu comportaments d’aquesta mena.