dimarts, 24 de setembre de 2013

La compota de poma i pera de la Joana.



Ingredients:

1 quilo de cada fruita
Sucre no més d'un 40% del pes de la fruita una vegada pelada.
La pela d’una llimona
1 canó de canyella

Preparació

La fruita ben neta, pelada i tallada a daus. Vigilar que no hi quedin llavors.
En una cassola hi posarem un quart de litre d’aigua, la fruita, el sucre i la canyella. Tot d’un pic.
Ho deixarem coure tres hores a mig foc, fins que la fruita estigui a punt de desfer-se.
Tot seguit traurem la llimona i la canyella, i passarem la compota fins aconseguir una textura de purè.

Envasat

Pots ben nets i secs. Els anirem omplint de la compota encara calenta. Els taparem ben tapats i posarem de boca terrosa per tal que facin el buit.
Quan hàgim acabat d’omplir, posarem els pots  en una olla ben coberts d’aigua i els farem bullir uns 20 minuts.
Deixarem que els envasos es refredin sense treure’ls de l’aigua.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pot servir per carns, per farcir pastissos, per a la base del pastís de poma, a l’hora d’esmorzar o berenar per fer-ne uns bons entrepans i  també  per untar-la ens unes torradetes.
Degut a la bona textura és fàcil de menjar i per tant molt indicada pels menuts i els grans de la casa. 
Podeu conservar-la en un lloc sec i fresc per espai d’un any. Una vegada oberta i per tractar-se d’una compota natural, caldrà guardar-la a la nevera i consumir-la en un parell de dies.

Val la pena aprofitar la temporada i ara ha començat la de la poma i la pera. Si baixeu al mercat en trobareu de molt bona qualitat i si procureu comprar-les de mida petita ( clar que dóna més feina ) les podreu obtenir  a bon preu. I si són de Torroella, encara millor.