divendres, 8 de novembre de 2013

Al·leluia, circs sense animals i l'Ajuntament de Sant Feliu.AL·LELUIA!!   Els meus amics – els gats malgrat la mala premsa que tenim som solidaris – les cabres, girafes, lleons, tigres, gossos, elefants... és a dir tots els animals que han de suportar els maltractaments i l’agressió a la seva dignitat en el espectacles circencs, estan d’enhorabona. Una proposició de llei, que només li cal el tràmit d’aprovació en el Parlament - assegurat per una majoria a la comissió - ha acordat que els animals no podran ser exhibits en els circs. Ja seria hora que els animals no fossin escarnits a la pista dels circs. No tinc res en contra dels circs, però si de les males condicions de vida d’aquests companys, quasi sempre engabiats i forçats a fer exercicis que res tenen a veure amb les seves condicions naturals. Tots els grups parlamentaris a excepció del PP i Ciutadans han votat favorablement la proposició. Marramiau, miau, miau, per aquests diputats que s’oposen també a finir amb la barbàrie de les curses de toros. Mireu i ho afirma un gat: aquells que no respecten la vida i que permeten la tortura d’un animal fins a la mort, tenen encara que recórrer un bon camí per  millorar-se com a persones . Penso que el rellotge del temps – aquell que no marca l’hora, però si el progrés de la humanitat – se’ls hi ha parat.  M’arrisco a afirmar – els gats en sabem “un fum” -  que poca cosa podran aportar aquests representants de la sobirania popular en benefici de la ciutadania; els hi manca el valor de la sensibilitat.

 En la decisió presa pel vostre govern hi ha tingut molt a veure la posició de bona part dels vostres ajuntaments, que ja en els darrers anys s’havien pronunciat contra l’ús d’animals en els circs. Una vegada més els consistoris prenen la iniciativa i un centenar d’ajuntaments, que representen prop del 70% de la població, permeten que el vostre país – que també és el meu – mostri el seu nivell de civilització i cultura cap el tracte amb nosaltres, els animals.

M’explica l’amic Pere, que l’ajuntament de Sant Feliu en el transcurs del ple del mes de novembre de 2009 – ara ha fet quatre anys – va aprovar una moció presentada pel regidor d’ICV, que no autoritzava l’estada ni la instal·lació tant en terrenys públics com privats, de circs amb animals. Els grups municipals van decidir permetre la llibertat de vot als seus regidors/es. Diu en Pere, que fou un ple de “suspense”.  Recorda el meu amic, que es va originar un debat que va allargar-se prop d’una hora i que els regidors van aprofitar per exposar els seus criteris, que els havien conduit a votar en un sentit o altre.

Un altre aspecte de la discussió, va ser la incertesa, a veure com acabarà tot això dels animals. Diu en Pere, que les persones que tenen el costum de seguir els plens municipals, els hi és ben fàcil discernir el sentit de vot de cada grup. La llibertat de vot, ve fer possible un ple amè i fins i tot divertit, provant d’endevinar quin seria el vot de cada regidor/a. La moció fou aprovada per 10 vots a favor, 7 en contra i 2 abstencions.

I posat a dir, aprofito per demanar als diputats i diputades del vostre Parlament, que siguin valents i que de la mateixa manera que han prohibit les curses de toros a Catalunya, prenguin una mesura semblant respecte dels correbous. També s’ho passen malament, el  foc  a tots els animals ens fa basarda i els companys bous en pateixen quan se’ls lliga a les banyes torxes enceses. A més a més, serieu conseqüents i acabaríeu amb un discurs – no mancat de raó – d’aquells defensors de les “corridas” quan diuen que als toros si però als correbous no.