dissabte, 23 de novembre del 2019

Foto Increïble


Aquesta fotografia que va enviar-me un amic, ja fa temps, no és per casualitat la primera imatge del meu bloc. Vol mostrar el meu neguit pel que està succeint en el nostre planeta. La Lluna i el Sol al Pol Nord, tan prop l'una de l'altre com si vulguessin donar-se les mans.
El canvi climàtic, és un fet acceptat i perceptible en el nostre entorn que condiciona el futur de les generacions futures. Suposa una greu amenaça per a la humanitat i afecta la salut de les persones. Coneixem quines en són les causes i, per tant feta la diagnosi ens cal prendre les mesures que corresponguin. Uns models de creixement econòmic i de consum desmesurat de materials, aigua, energía i una gran contaminació de l'atmosfera, dels nostres mars i rius, ens han portat a una situació d'intranquilitat pel futur.
A hores d'ara, ningú o quasi ningú, gosa negar aquesta situació preocupant. Fins i tot, els que no fa massa temps, negaven el problema--alguns fent burla dels que feien el discurs de protecció del medi ambient--avui es mostren també disposats--( són mereixedors del benefici del dubte) a contribuir a posar remei a aquesta realitat inqüestionable.
Ens cal, és del tot imprescindible un canvi radical respecte dels models de desenvolupament vigents. La participació de tots, és clau per assolir el canvi que és indispensable per retornar al nostre planeta la salut que ha anat perdent, i no només en benefici nostre, sinò per sentit de responsabilitat amb els vostres fills els que sou pares i amb els nostres néts, els que ja hem aconseguit la "categoria" d'avis.
Els que em coneixeu, potser esperaveu un altre discurs, una "presentació" diferent del meu bloc. Certament la situació política a casa nostra dóna molt per a comentar i ben segur que us faré arribar el meu parer massa sovint ( ja des d'ara us prego que me n'excuseu).
Bé, per avui això és tot, però, abans de posar punt i final, em plauria compartir amb vosaltres, amigues i amics, aquesta eina ( el web,bloc...). Per tant si desitjeu afegir-hi algún escrit, comentari o el que sigui, no us cal altra cosa que remetre'm per mitjà del correu electrònic el que volgueu.
Fins aviat i bon Carnaval!!